Opis
Ser Szlachcic to wyjątkowy ser z niebieską pleśnią o wyrafinowanym, oryginalnym smaku. Wyrabiany jest ze świeżego mleka od krów z domowego gospodarstwa. Podczas procesu warzenia do osuszanego skrzepu dodaje się odmiana szlachetnej pleśni z gatunku Penicillum Roqueforti. Pleśń odpowiada za wyrazisty smak i zapach sera, a także tworzy w nim charakterystyczne żyłki i plamy.
Ser dojrzewa przez 2-3 miesiące. Używane pleśni z rodzaju Penicillium nie wytwarzają toksyn i są bezpieczne do spożycia.
UWAGA! Przy zamówieniu kilku sztuk jednego produktu (po 200 g) wysyłamy całość w jednej paczce. Jeśli życzą sobie Państwo otrzymać każde 200 g w osobnej paczce prosimy o wskazanie tego w uwagach dla sprzedającego przy dokonaniu zakupu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.