Opis
Deska z drewna orzechowego idealnie sprawdzi się do krojenia, a także do efektownego serwowania jedzenia.
Deska jest zabezpieczona naturalnym olejem lnianym.
Pielęgnacja:
Za każdym razem, gdy skończymy korzystać z deski przy krojeniu i serwowaniu ulubionych potraw, trzeba przetrzeć jej powierzchnię wilgotną ściereczką. Jeśli jest bardziej brudna, dobrze będzie przemyć ją pod strumieniem wody z dodatkiem płynu. Potem wycieramy i odkładamy do całkowitego wyschnięcia. Musimy pamiętać o tym, żeby mokrej deski do serwowania nie suszyć bezpośrednio przy źródle ciepła – może to spowodować ich pękanie.
Zalecamy naoliwiać deski drewniane przynajmniej raz w ciągu kwartału – ale oczywiście w miarę możliwości jak najczęściej. Cały proces polega na tym, że wylewamy na powierzchnię deski nieco oleju lnianego i rozprowadzamy go na jej powierzchni. Zostawiamy deskę na uboczu, aby powierzchnia drewniana wchłonęła całą warstwę materiału konserwującego.
Na zdjęciu widoczny jest poglądowy egzemplarz deski do serwowania. Ze względu na specyfikę drewna produkty mogą się różnić usłojeniem oraz wybarwieniem.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.