Opis
Amur to ryba słodkowodna z rodziny karpiowatych. Jest rybą półtłustą, chudszą od karpia. Charakteryzuje go delikatne, soczyste, białe mięso, które doskonale smakuje po usmażeniu lub upieczeniu.
Nasz przysmak wyrabiany jest z amurów hodowanych w gospodarstwie rybackim w Ślesinie k. Nakła nad Notecią. W słoiku znajdziecie 3 solidne kawałki amura w zalewie octowej lub octowo-pomidorowej. Nasze zalewy bogate w zioła i przyprawy nadają rybom wyjątkowego smaku. Dzięki temu są one idealne jako zimne zakąski. Produkt pasteryzowany.
Tradycja gospodarki rybackiej w okolicach Ślesina ma około 100 lat. Hodowla karpi i amurów w gospodarstwie trwa trzy lata. Oznacza to, że rozwój ryb odbywa się bez udziału sztucznych stymulatorów wzrostu oraz innych substancji chemicznych. W tym okresie ryby odżywiają się naturalnym pokarmem wytworzonym w ekosystemie stawowym. Ponadto są one dokarmiane zbożami, które pochodzą z okolicznych upraw. Każdy etap produkcji jest koordynowany i monitorowany przez doświadczonych specjalistów i spełnia wszystkie wymogi weterynaryjne i fitosanitarne. Nasze ryby to szlachetny smak, naturalna produkcja i gwarancja świeżości.
UWAGA: produkt zawiera kości.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.