Opis
Miód wielokwiatowy jest jednym z najpopularniejszych miodów sprzedawanych w Polce. Pozyskujemy go z wielu rodzajów ziół i roślin uprawnych oraz dziko rosnących. Wyróżnia go barwa jasnożółta, zapach natomiast jest różny w zależności od zebranego nektaru. Miód z roślin wiosennych ma delikatny, łagodny smak, natomiast ten z pory letniej charakteryzuje się ciemniejszą barwą i wyrazistym smakiem.
Z dodatkiem śliwki ma wspaniały aromat oraz niepowtarzalny smak. Kremowa konsystencja nadaje mu idealny charakter.
Zastosowanie:
Stosuje się go jako naturalny antybiotyk, hamujący rozwój niepożądanych bakterii. Jego słodki smak, wykorzystywany jest jako naturalny słodzik, bogaty w cenne składniki. Co ciekawe jest produktem niskokalorycznym i polecany jest jako słodka przekąska lub dodatek do potraw oraz napojów osobom dbającym o linię. Świetnie sprawdza się również w chorobach alergicznych dróg oddechowych jak astma oskrzelowa, atopowa (alergenna), lub katar sienny. Spożywany regularnie wzmacnia odporność.
- W kuchni najlepiej smakuje:
- Z chrupiącym pieczywem
- Jako dodatek do owsianek
- Z sałatkami owocowymi
- Do zdrowych deserów
- Do koktajli i jogurtów
- Idealny do naleśników
Nasze w 100% naturalne miody przypadną do gustu każdemu smakoszowi.
Dzięki procesowi kremowania miód ma delikatną puszystą konsystencję i wspaniale nadaje się do rozsmarowywania na świeżym pieczywie.
- Właściwości miodu:
- Bardzo wysoka zawartość antyoksydantów.
- Redukuje zmęczenie oraz przywraca energię.
- Wzmacnia odporność, działa przeciwgorączkowo, napotnie i rozgrzewająco.
- Łagodzi zaparcia i problemy trawienne.
- Wspniałe żródło witaminy: C,E,B1,B2,B6.
- Zawarte w jagodach garbniki neutralizują toksyny pokarmowe i blokują wchłanianie ich przez błony śluzowe.
- Śliwki są niskokaloryczne i bogate w witaminę C oraz potas, odpowiedzialny za kontrolę ciśnienia tętniczego krwi.
- Warto wspomnieć o tym rodzaju miodu również w domowym spa dodając go do maseczek do ciała, czy masażu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.