Opis
Miód kolendrowy podnosi odporność organizmu i wpływa korzystnie na stan wszystkich organów wewnętrznych.
Wytwarzany przez miody bytujące w pobliżu upraw kolendry stanowi niepowtarzalną mieszankę zalet złocistego miodu z kolendrą, rośliną, którą przede wszystkim znamy jako przyprawę.
Jest niezwykle rzadki i bardzo trudno dostępny w Polsce.
Zastosowanie:
Ma działanie wykrztuśne, rozkurczowe, zwiększa wydzielanie soków trawiennych. Polecany przy kaszlu, katarze, nieżytach dróg oddechowych, przeziębieniu i grypie.
Jest jasnobrązowy, a przy tym nieco mętny. Krystalizując zmienia barwę od białej przez szaro-białą po szaro-złocistą.
- W kuchni najlepiej smakuje:
- Z chrupiącym pieczywem
- Do herbaty
- Z sałatkami owocowymi
- Jako zdrowy dodatek do owsianek
Nasze w 100% naturalne miody przypadną do gustu każdemu smakoszowi.
Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym i świadczy o naturalnym pochodzeniu miodu. Miód skrystalizowany można doprowadzić z powrotem do płynności, bez utraty jego właściwości, podgrzewając go do temperatury 40-42 stopni.
Miód kolendrowy to zdecydowanie bardzo dobre źródło energii (100 gram to ok. 330 kalorii), a spożywanie go jest zalecane we wszelkich stanach osłabienia, przemęczenia, niedożywienia i rekonwalescencji po chorobach.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.