Opis
Jeden z najjaśniejszych rodzajów miodu, w postaci płynnej jest niemal bezbarwny lub o jasnosłomkowym kolorze. Ma postać gęstego syropu, a jego smak jest niezwykle łagodny. Miód akacjowy należy do miodów bardzo słodkich i chętnie konsumowanych przez dzieci. Jego zapach jest intensywny, ale przyjemny. Można w nim wyczuć aromat kwiatów akacji.
Zastosowanie:
Miód ten poleca się przy zaburzeniach trawienia, skurczach, nadkwaśności, a także w przypadku zapalenia żołądka i jelit. Składniki miodu akacjowego działają osłonowo na żołądek i chronią przed nadmierną ilością kwasów trawiennych. Miód akacjowy usprawnia pracę wątroby, wspomaga jej detoksykację.
W kuchni najlepiej smakuje:
– Z chrupiącym pieczywem
– Do herbaty
– Z sałatkami owocowymi
– Jako zdrowy dodatek do owsianek.
Nasze w 100% naturalne miody przypadną do gustu każdemu smakoszowi.
Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym i świadczy o naturalnym pochodzeniu miodu. Miód skrystalizowany można doprowadzić z powrotem do płynności, bez utraty jego właściwości, podgrzewając go do temperatury 40-42 stopni.
Miód akacjowy to zdecydowanie bardzo dobre źródło energii (100 gram to ok. 350 kalorii), a spożywanie go jest zalecane we wszelkich stanach osłabienia, przemęczenia, niedożywienia i rekonwalescencji po chorobach.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.